top of page

Kallerup

Firmavindue_edited_edited.jpg
Kallerup1799.jpeg

Historie

Kallerup betyder Kallis udflytterbebyggelse og blev første gang nævnt i 1376 som Kallorp. Allerede rensdyrjægerne betrådte dette område for 13.000 år siden. For 5.000 år siden bosatte stenalderbonden sig her. I bronzealderen var bebyggelsen tæt. I vikingetiden fik stedet navn. På dette tidspunkt var der kun en gård her, Kalli's udflyttergård.

 

I slutningen af 1600-tallet var den ene gård blevet til tre gårde og nogle få huse. I dag ligger de gamle gårde og huse her stadig, mens stationsbyen Hedehusene har bebygget de gamle marker.

Hulkærgård, den tredje af Kallerups gamle gårde, ses til venstre. Det var denne gård Jens Pedersen boede på, da han i 1881 byggede Hedehus Jernbanekro og i 1909 Kallerup Mejeri. Det var også ham der i 1915 tilbød Hedehusene en grund til Hedehusene skole på Vesterkøb og i 1920 en grund til Ansgarkirken samme sted.

I øvrigt frasolgte samme Jens Pedersen meget jord til den fremvoksende Stationsby Hedehusene. Det er således hovedsagelig hans gårds jord, Hedehusene er bygget på.

bottom of page