top of page

Betty Nansen Teatret

Frederiksberg, Danmark

Beliggenhed:
Oprindelig arkitekt:

-

1888

Opført:
Bygherre:

Betty Nansen Teatret

År:

2020 - 2022

Samarbejdspartnere:

Praksis Arkitekter

Rolle og ydelse:

Betty Nansen teatret ligger på Frederiksberg og åbnede i 1869 som hovedstadens første serveringsteater, kaldet Frederiksberg Morskabsteater, ombygget i 1888.

Betty Nansen Teatret gennemgik i perioden 2021-2022 en gennemgribende renovering af teatrets foyér og besøgsområde med ny bar, balkon, publikumstoiletter og facade mod Frederiksberg Allé.
Projektet omfattede også en udskiftning af et udtjent ventilationsanlæg til et topmoderne støjsvagt, klimastyret anlæg med varmegenvinding og UVC-belysningsanlæg, som sikrer indeklimaet i både foyér og teatersal.
MF Rådgivende Ingeniører havde ansvar for installationer; som foruden nyt ventilationsanlæg omfattede nye elinstallationer, varme- og brugsvandsinstallationer samt afløb og kloak.

Projektet var komplekst i den forstand, at det kan være en udfordring at få indpasset installationer, der lever op til nutidens standard (og mere til) på begrænset plads og med respekt for teateret, dets nuværende æstetiske værdier og dets besøgende.
Der er i projektet lagt vægt på, at installationerne ikke skal ses, men skal bidrage til en bedre oplevelse af at gå i teateret.

bottom of page